انسان و مخاطرات طبیعی

تنها در سال ۲۰۰۸ میلادی، ۲۲۰ هزار نفر در سراسر جهان بر اثر بلایای طبیعی جان خود را از دست داده‌اند.در این میان، زنان قربانیان بیشتری نسبت به مردان داده‌اند. بررسی‌های آماری بلایای طبیعی، طی سالهای ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۲ نشاندهنده آن است که این بلایا روندی افزایش یابنده داشته‌اند. بر اساس آمار شدت بلایا چهار برابر، جان‌باختگان هفت برابر، آسیب‌دیدگان پنج برابر و خسارت‌های مالی سی و هشت برابر شده‌اند.

گاهی خسارات ناشی از حادثه ثانویه، بیش از خسارات ناشی از یک بلای طبیعی است. برای مثال گاهی خسارات ناشی از وقوع آتش‌سوزی پس از وقوع زلزله، از خسارات خود زلزله بیشتر است.

با آنکه اغلب بلایای طبیعی خارج از کنترل انسان به نظر می‌رسند، ولی خسارات و آسیب‌های ناشی از آنها، بطور چشمگیری قابل کنترل است. این موضوع ارتباط مستقیمی با عملیات پیش‌گیرانه توسط انسان دارد. برای مثال استحکام ابنیه در برابر بارهای افقی جهت کاهش خسارات ناشی از زلزله و یا ایجاد پوشش گیاهی و ساخت بندها و سدها جهت کاهش خسارات ناشی از سیل، از جمله موارد پیش‌گیرانه‌است.

همچنین عکس‌العمل صحیح و اصولی نیز می‌تواند در کاهش آسیب‌های ناشی از بلایای طبیعی موثر باشد. برای مثال آوار برداری اصولی پس از وقوع یک رویداد زمین‌لرزه، می‌تواند به کاهش خسارات و آسیب‌ها کمک کند.

یکی دیگر از راه‌های کاهش آثار مخرب بلایای طبیعی، آموزش است. آموزش همچنین می‌تواند به کاهش اثرات روانی منفی در بلایای طبیعی نیز کمک کند.



           
شنبه 3 اسفند 1392برچسب:, :: 13:27
♥parinaz♥

بلایای طبیعی

 به مجموعه‌ای از حوادث زیانبار گفته می‌شود، که منشاء انسانی ندارند. این حوادث معمولاً غیرقابل پیش‌بینی بوده و یا حداقل از مدتهای طولانی قبل نمی‌توان وقوع آنها را پیش‌بینی نمود.

.

.

.

انواع بلایای طبیعی

بلایای طبیعی دارای انواع گوناگونی است. زلزله، سیل، طوفان، گردباد، سونامی، تگرگ، بهمن، رعد و برق، تغییرات شدید درجه حرارت، خشکسالی و آتشفشان نمونه‌هایی از بلایای طبیعی هستند. برخی از بلایای طبیعی، بطور غیر مستقیم، ناشی از عملکردهای انسانی هستند. برای مثال بلایای ناشی از افزایش آلودگی هوا و یا گرم شدن زمین و همچنین سیل ناشی از تخریب جنگل‌ها به‌دست انسان از این جمله‌اند.



           
شنبه 3 اسفند 1392برچسب:, :: 13:19
♥parinaz♥

ههههههههههه

              خخخخخخخخخخخخخخخخ ایـــــنو....


الهیییییییییی.........


                


اااااااااااااااااااا خشــــــن!!!!!!!!!!!!!!!!

                                                                           



                   



اینم چندتااا عکس باحــــــال برای تـنـــــــوع.........ههههه



           
جمعه 2 اسفند 1392برچسب:, :: 22:56
♥parinaz♥

در هنگام ریزش آب باران‌های سنگینی که باعث بروز سیلاب‌ها می‌شوند، ذرات آب با شاخ و برگ درختان جنگل برخورد می‌کنند و تا حد زیادی از سرعت آن‌ها کاسته می‌شود. همچنین خاک جنگل هم پوشیده از شاخ و برگ گیاهان و درختان است که باعث جذب آب می‌شود و جویبارهایی با آب ذلال را به وجود می‌آورد.

اطلاع از چگونگی جریان، حجم، شدت، مدت، مکان و بالاخره زمان وقوع سیلها اهمیت ویژه‌ای در طراحی و نگهداری سازه‌های مهندسی، مخصوصا تاسیسات آبی و همچنین پیش بینی خطرات و زیانهای احتمالی ناشی از سیل دارد. به دلیل شرایط آب و هوایی کشورمان سیلابها، چه از نوع بهاره و ناشی از ذوب برف باشند و چه از نوع ناگهانی ناشی از رگبار، بخش عمده‌ای از جریان سطحی اغلب رودهای حوضه مرکزی را تشکیل می‌دهد

بوسه
بوسه
بوسهآرام.........



           
جمعه 2 اسفند 1392برچسب:, :: 22:52
♥parinaz♥

هدف از پیش بینی سیل برآورد دبی جریان و سطح سیلابی است که در یک دوره بازگشت مشخص (مثلا در یک دوره ۲۵، ۵۰ یا ۱۰۰ ساله) احتمال وقوع آن وجود دارد. نتایج این پیش بینی که سیلاب طراحی نام دارد، به عنوان مبنایی برای انتخاب روشهای مقابله با سیل مورد استفاده قرار می‌گیرد. سیلاب طراحی معمولاً بر مبنای هزینه لازم برای کنترل آن و میزان ریسک و خطری که تخریب سیستم کنترل سیلاب پیشنهادی برای جان انسانها دارد، انتخاب می‌شود.

در مواردی که گسیختگی سازه آبی منجر به از دست رفتن جان انسانها و اموال زیادی بشود، طراحی بر مبنای سیلابها با احتمال رخداد کمتر و دوره بازگشت طولانی تر، مثلا سیلاب ۱۰۰۰ ساله و حتی بیشتر، انجام می‌شود. سطح گسترش و ارتفاع این سیلابها بیش از سیلابهایی است که از احتمال رخداد بیشتری برخور دارند. پیش بینی سیلاب طراحی به دو صورت تحلیلی و زمین‌شناسی انجام می‌شود که اغلب مکمل یکدیگرند. عواملی که برای پیش بینی تحلیلی سیلاب مورد توجه قرار می‌گیرند شامل موارد زیر است.

بررسی توپوگرافی بخشی از حوضه آبریز که جریان آب را به منطقه مورد مطالعه تامین می‌کند.

تعیین نوع پوشش سطح زمین (سنگ، خاک، گیاهان)، جهت تخمین نسبت آب جاری شده به آب نفوذی و تبخیرشده.

تعیین بزرگترین رگبار و بارندگی محتمل با توجه به داده‌های موجود.

توجه به فصل، زیرا شرایطی مثل اشباع بودن زمین از آب یا پوشیده بودن سطح آن از برف تاثیر مستقیمی بر جریان سطحی آب دارند.

تعیین ظرفیت ذخیره بستر اصلی رود و دشت سیلابی اطراف آن، تغییرات احتمالی در ظرفیت ذخیره بخشهای پائین رود در آینده نیز مورد توجه قرار گیرد.



           
جمعه 2 اسفند 1392برچسب:, :: 22:48
♥parinaz♥



عجججججججججب صحنه ای.............



           
جمعه 2 اسفند 1392برچسب:, :: 22:43
♥parinaz♥

سیل تقریباً در تمامی کشور های جهان وجود دارد و همواره برای بشر خساراتی در پی داشته است . رسوبات و نخاله های همراه سیل می توانند خسارات را چند برابر کنند.

این نکته را باید ذکر کرد که جراحات ناشی از سیل به شست و شوی و پانسمان مناسب نیاز دارد.

 

خطر برق گرفتگی پس از سیل بسیار جدی است و باید مراقب بود.

خطر آتش سوزی متعاقب سیل به علت جاری شدن مواد آتش زای نفتی بر روی آب بسیار بالا است.

بیماری های عفونی بسیاری پس از وقوع سیل در منطقه شایع می شود که باید در مصرف مواد غذایی و آب احتیاط لازم را به عمل آورد. طوفان معمولاً خسارات زیادی به بار می آورد ولی باعث مرگ و میر زیاد نمی شود.

طوفان معمولاً باعث تغییر سطح آب رودها و دریاها می شود و عملیات نجات را با مشکل مواجه می کند.



           
جمعه 2 اسفند 1392برچسب:, :: 22:39
♥parinaz♥

 کلمه «سیل» بمعانی طغیان کردن آب، زیر آب رفتن گستره‌ای از زمین و طوفانی شدن می‌باشد. اصولا بزرگی سیلها و تکرار آنها در طول زمان تابع شدت بارندگی ، نفوذپذیری زمین و وضع توپوگرافی منطقه استزبان درازی آرام خنده خنده 



           
جمعه 2 اسفند 1392برچسب:, :: 22:39
♥parinaz♥

همان طور که  می دانید سیل یکی دیگر از حوادث طبیعی است . این پدیده طبیعی نیز مانند زلزله صدمات جانی و خسارات مالی فراوان به بار می آورد . تا کنون کمو بیش شاهد این پدیده طبیعی در جهان بوده اید. طی سال های اخیر ، کاهش سطح پوشش گیاهی کره ی خاکی نقش  زیادی را در تشدید سیلاب ها داشته است.

امروز به جهت اهمیت این پدیده ی طبیعی و خسارات فراوان آن در سال های اخیر ، آن را به عنوان دومین حادثه طبیعی بررسی می کنیم.

ریزش شدید و طولانی باران ، میزان آب جاری بر سطح زمین را افزایش می دهد . عدم جذب آب به علت رطوبت زیاد  و عدم پوشش گیاهی مناسب موجب جاری شدن آب می شود.اگر سطح حوزه ی آبریز روان و وسیع باشد سیل جاری می شود.

اگر آب بند ها و سد های کوچک هم با مطالعه کافی و طراحی مناسب احداث نشده باشند موجب بروز سیل می شوند.

اقداماتی که می توان از وقوع سیل یا کاهش احتمالی آن انجام داد چیست؟

1) حفظ پوشش گیاهی منطقه

2) جلوگیری از ساخت و ساز واحد های مسکونی در مسیر سیلاب ها

3) استفاده از مصالح ساختمانی ضد نفوذ آب در ساختمان ها

4) پیش بینی را آب های مناسب برای جمع آوری آب های سطحی

بلایای طبیعی همواره کره زمین را تحت تأثیر قرار داده وسبب وارد آمدن آسیب به مردم نظیر جراحت، بیمـاری سـوء تغذیه، فشار های روحی ـ روانی ومرگ می شوند . زلزله و سیل به عنوان مهمترین بلایای طبیعی درکـشور مـا مطـرح هـستند وآنچه که از این بلایا فاجعه می سازد عدم آگاهی برای مقابله با عواقب آن وپیشگیری از تـأثیر سـوء وقـایع طبیعـی بـر ارکـان تندرستی - اقتصادی و محیطی است .



           
جمعه 2 اسفند 1392برچسب:, :: 22:37
♥parinaz♥

چه موقع مخاطرات طبیعی اثرات مفیدی برجای میگذارند؟؟؟

زبان درازی خجالتی بوسه چشمک


ممکن است حوادث طبیعی موجب بهبود زندگی انسان ها شود؟؟؟اگر بدانیم که زمین های کشاورزی زمین هایی هستند که دارای رسوبات سیلابی رودخانه ها هستند یا بهترین ماده برای تقویت زمین ها یکشاورزی خاکستر اتشفشانی هست.........



           
جمعه 2 اسفند 1392برچسب:, :: 22:14
♥parinaz♥
درباره وبلاگ


به وبلاگ من خوش آمدید امیدوارم از مطالب وبم خوشتون بیاد این وبلاگ درســــــــــــی جهت بروز شدن اطلاعات دوستان گلم هس که از این وب استفاده میکنن ♥♥♥دوستان گلم تا اخر وبمو نگا کنیداااااا.............نظرم یادتون نره♥مـــــوفق باشــــــــید
آخرین مطالب
آرشيو وبلاگ
نويسندگان
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان انسان و مخاطرات طبیعی و آدرس joghrafi1.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.







ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 2
بازدید دیروز : 23
بازدید هفته : 25
بازدید ماه : 27
بازدید کل : 247
تعداد مطالب : 24
تعداد نظرات : 15
تعداد آنلاین : 1


دریافت کد نوشته به دنبال موس